Keltainen ruokalista: Reseptejä, jotka päästävät auringon sisään keittiöön

Kevät tuo mukanaan värikkään tuoreuden ja maun juhlan ruuan suhteen. Piristä jokapäiväistä elämääsi keltaisella, kuten sitruunalla, maissilla, keltaherneillä ja keltaisilla paprikoilla, jotka piristävät lautasiasi. Olipa kyseessä salaatit, keitot tai pääruoat, keltaiset ruoat voivat symboloida kevään virkistävää energiaa ja iloa ja auttaa luomaan eloisan ja maukkaan ruokailukokemuksen.


TERVETULOA LASI
Auringonkeltainen Mimosa. Sekoita appelsiinimehu johonkin poreilevaan ja koristele appelsiiniviipaleella.

KÄYNNISTIN
Paistettua kampasimpukoita appelsiinikastikkeella ja mangolla. Tee salottisipulista, maitovoita, appelsiinimehusta, suolasta ja pippurista kastike. Paista kampasimpukat erikseen. Tarjoile tuoreen mangon ja korianterin kera.

PÄÄTUOMIOISTUIN
Kermainen kalakeitto à la kokki Jan Ivar Nykvist! Neljälle hengelle tarvitset:

  • 2 ruokalusikallista voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl sulatettuna
  • 2 dl kermaa
  • Puoli teelusikallista sahramia
  • 5 dl kalalientä
  • 2 porkkanaa
  • 1 fenkoli
  • 400 kalaa ilman nahkaa ja luita
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 4 ruokalusikallista tilliä
  • Puolen sitruunan mehu
  • Puoli teelusikallista suolaa
  • Puoli tl jauhettua pippuria

 

Kiehauta maito ja kerma kattilassa. Sulata voi yhdessä sahramin kanssa toisessa kattilassa. Vatkaa jauhot voin joukkoon ja keitä minuutin ajan sekoittaen. Lisää maitoseos koko ajan sekoittaen. Lisää kalaliemi. Anna kiehua viisi minuuttia. Kuori porkkanat ja leikkaa porkkanat ja fenkoli kuutioiksi. Lisää kasvikset kalakeittoon ja keitä n. viisi minuuttia, kunnes porkkanat alkavat pehmetä. Leikkaa kala karkeiksi kuutioiksi. Lisää kala ja herneet kalakeittoon ja keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Kääntele joukkoon varovasti ruohosipuli ja tilli. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

JÄLKIRUOKA

Pippurilla grillattua ananasta! Grillaa makeita ananasviipaleita ja tarjoile hiutalesuolan, chilin, limetin mehun ja vaniljajäätelön kanssa.

Reseptit on otettu Sulten-keittokirjasta. Sen ovat luoneet kokki Jan Ivar Nykvist ja valokuvaaja Mats Dreyer Oktopuksesta, joka on Noreman kumppani valokuvauksessa ja ruoka-inspiraatiossa.

Tai Instagramissa: @oktopus_studio, @janivarnykvist, @mats.dreyer