Punainen menu: Reseptejä, jotka tekevät keittiöstä etelän

Kevät tuo mukanaan värien ja makujen juhlan, ja etelän ruoka luo maukkaan elämyksen, joka sopii vuodenaikaan täydellisesti. Punaisen välimerellisen ruoan kanssa voit nauttia herkistä tomaateista, mehuisista mansikoista ja runsaasta punajuurista, jotka auttavat luomaan eloisia ja maukkaita ruokia.

TERVETULOA LASI

Tee vesimeloniin tuore punssi, jonka yläosa leikataan pois. Murskaa sisältö ja sekoita omenamehun, sitruunamehun, soodan ja tuoreiden marjojen kanssa.

KÄYNNISTIN

Bruschetta! Grill fine brødskiver i ovnen med olivenolje, gnidd inn med hvitløk. Server med hakkede friske tomater, frisk basilikum, olivenolje, flaksalt og nykvernet pepper.

PÄÄTUOMIOISTUIN

Cod à la kokki Jan Ivar Nykvist! Neljälle hengelle tarvitset:

  • 600 g clipfish
  • 4 sipulia
  • 800 g perunaa, kiinteitä kosketukseen
  • 1 punainen chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 purkkia purkitettuja tomaatteja
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 dl mustia oliiveja ilman kivet
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Puoli teelusikallista suolaa
  • Puoli tl jauhettua mustapippuria
  • Kourallinen persiljan lehtiä

 

Liota clipfishiä yön yli runsaassa kylmässä vedessä. Vaihda vesi pari kertaa matkan varrella. Kun kala on valmis, leikkaa kala karkeiksi kuutioiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi. Hienonna chili ja valkosipuli hienoksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita clipfish, perunat, sipuli, chili, valkosipuli, tomaatit, laakerinlehdet, oliivit, oliiviöljy, suola ja pippuri kerroksittain isoon kattilaan. Aloita ja lopeta tomaateilla. Laita kansi päälle ja anna bacalaon kiehua tunnin ajan. Poista kansi, kun kypsennysaikaa on jäljellä 15 minuuttia. Mausta halutessasi lisää suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja hienoksi ja ripottele päälle ennen tarjoilua.

JÄLKIRUOKA

Kylmä vadelmakeitto! Keitä sokerisiirappi ja sekoita joukkoon tuoreita vadelmia ja vähän kanelia. Murskaa, jäähdytä ja tarjoile tuoreen mintun ja crème fraîchen kanssa.

Reseptit on otettu Sulten-keittokirjasta. Sen ovat luoneet kokki Jan Ivar Nykvist ja valokuvaaja Mats Dreyer Oktopuksesta, joka on Noreman kumppani valokuvauksessa ja ruoka-inspiraatiossa.

Tai Instagramissa: @oktopus_studio, @janivarnykvist, @mats.dreyer