Kevät tuo mukanaan värien ja makujen juhlan, ja etelän ruoka luo maukkaan elämyksen, joka sopii vuodenaikaan täydellisesti. Punaisen välimerellisen ruoan kanssa voit nauttia herkistä tomaateista, mehuisista mansikoista ja runsaasta punajuurista, jotka auttavat luomaan eloisia ja maukkaita ruokia.
Cod à la kokki Jan Ivar Nykvist! Neljälle hengelle tarvitset:
Liota clipfishiä yön yli runsaassa kylmässä vedessä. Vaihda vesi pari kertaa matkan varrella. Kun kala on valmis, leikkaa kala karkeiksi kuutioiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi. Hienonna chili ja valkosipuli hienoksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita clipfish, perunat, sipuli, chili, valkosipuli, tomaatit, laakerinlehdet, oliivit, oliiviöljy, suola ja pippuri kerroksittain isoon kattilaan. Aloita ja lopeta tomaateilla. Laita kansi päälle ja anna bacalaon kiehua tunnin ajan. Poista kansi, kun kypsennysaikaa on jäljellä 15 minuuttia. Mausta halutessasi lisää suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja hienoksi ja ripottele päälle ennen tarjoilua.
Kylmä vadelmakeitto! Keitä sokerisiirappi ja sekoita joukkoon tuoreita vadelmia ja vähän kanelia. Murskaa, jäähdytä ja tarjoile tuoreen mintun ja crème fraîchen kanssa.
Reseptit on otettu Sulten-keittokirjasta. Sen ovat luoneet kokki Jan Ivar Nykvist ja valokuvaaja Mats Dreyer Oktopuksesta, joka on Noreman kumppani valokuvauksessa ja ruoka-inspiraatiossa.
Tai Instagramissa: @oktopus_studio, @janivarnykvist, @mats.dreyer