Sininen menu: Reseptejä, jotka tuovat valtameren keittiöön

Kevät antaa meille mahdollisuuden tutustua erilaisiin värikkäisiin ruokiin, kuten mustikoihin, siniperunoihin ja purppurikaaliin. Sininen lisää jännittävän ulottuvuuden kulinaarisiin kokemuksiimme. Tutustu mahdollisuuksiin ja inspiroidu kevään värikkäästä monimuotoisuudesta, mukaan lukien siniset ruoat.



TERVETULOA LASI

Laita lasiin tonic, mustikat ja kurkkuviipaleet. Lisää vastapuristettu sitruunamehu ja koristele rosmariinilla ja vastajauhetulla pippurilla.

KÄYNNISTIN

Grillaa ostereita viisi minuuttia, kunnes ne avautuvat. Tarjoile suolan, pippurin, sinihomejuuston ja limetin mehun kanssa.

PÄÄTUOMIOISTUIN

Sinisimpukoita currylla à la kokki Jan Ivar Nykvist! Neljälle hengelle tarvitset:

  • 2 kg simpukoita
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl mautonta öljyä
  • 4 rkl currytahnaa
  • 4 dl kookosmaitoa
  • Tuoretta korianteria
  • 2 limeä

Puhdista simpukat. Hienonna salottisipuli ja korianteri hienoksi. Paista salottisipulia öljyssä kattilassa sekoitellen minuutin ajan. Lisää currytahna ja keitä vielä minuutti. Laita simpukat ja kookosmaito kattilaan. Laita kansi päälle ja anna hautua n. Kolme minuuttia, kunnes simpukat aukeavat. Pidä kansi päällä ja ravista pannua kevyesti puolivälissä. Purista päälle limen mehu ja ripottele päälle korianteria ennen tarjoilua.

JÄLKIRUOKA

Tuoreita metsämarjoja! Sekoita mustikat ja karhunvatukat kauniissa kulhoissa ja tarjoa vaniljajäätelön, tuoreen mintun ja vastajauhetun pippurin kera.

Reseptit on otettu Sulten-keittokirjasta. Sen ovat luoneet kokki Jan Ivar Nykvist ja valokuvaaja Mats Dreyer Oktopuksesta, joka on Noreman kumppani valokuvauksessa ja ruoka-inspiraatiossa.

Tai Instagramissa: @oktopus_studio, @janivarnykvist, @mats.dreyer