Kevät tuo eloa luontoon ja tuo mukanaan värikkään valikoiman vihreitä ruokia, jotka symboloivat tuoreutta ja elinvoimaa. Rapeaista vihreistä salaateista raikkaisiin vihanneksiin, kuten parsaan ja herneeseen, kevät tarjoaa vihreiden makujen aarreaitta.
Tuore Mojito! Sekoita jää, sooda, limen mehu ja fariinisokeri ja ripottele päälle tuoretta minttua.
Puolikkaat avokadot täytettynä suolatulla kinkulla ja saksanpähkinöillä. Pilko sisältö ja tarjoa basilikan, sitruunamehun, oliiviöljyn, hiutalesuolan ja vastajauhetun pippurin kera.
Vihreä hernekeitto à la kokki Jan Ivar Nykvist! Neljälle hengelle tarvitset:
Hienonna sipuli ja valkosipuli hienoksi. Paista sipulia keskilämmöllä 2 minuuttia sekoittaen. Lisää herneet ja liemi. Anna kiehua kaksi minuuttia. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää kerma. Jos haluat kuohkeamman keiton, voit vatkaa kerman kovaksi vaahdoksi ja nostaa sen keittoon juuri ennen tarjoilua. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää keittoon chorizoa, sipulia ja vihreitä herneitä, jotka kuullotat nopeasti pannulla ja koristelet tuoreella timjamilla.
Tarjoa kiiviviipaleet pistaasipähkinöiden, sulatetun suklaan, chilin ja hiutalesuolan kera.
Reseptit on otettu Sulten-keittokirjasta. Sen ovat luoneet kokki Jan Ivar Nykvist ja valokuvaaja Mats Dreyer Oktopuksesta, joka on Noreman kumppani valokuvauksessa ja ruoka-inspiraatiossa.
Tai Instagramissa: @oktopus_studio, @janivarnykvist, @mats.dreyer